SolData - Download

FOTOVOLTAISKE ANLÆG UNDER VANSKELIGE FORHOLD

ENS 51181/97-0066 .PDF fil download


DOWNLOAD VEJLEDNING:
Klik på HØJRE museknap på nedenstående links,
og vælg stien, hvori du ønsker filen gemt.
.PDF filerne kan så læses med Acrobat Reader (tm).DOKUMENTBESKRIVELSER

NB: Højre-klik for DOWNLOAD
klik: "Gem destination som. . ."

RADIANSMODELLEN
Faglitteraturen, beregningsalgoritmer fra European Solar Radiation Atlas og egne målinger er blevet anvendt til udviklingen af "Radiansmodellen". Modellen benyttes i flere af de beskrevne Case Studies. Download filen for en grundig beskrivelse af beregningsalgoritmen.

LINKES TURBIDITETSFAKTOR
Linkes turbiditetsfaktor Tlk er en vigtig parameter til karakterisering af atmosfærens klarhed. Den anvendes blandt andet til beskrivelsen af de mange lokaliteter i European Solar Radiation Atlas. Dette dokument gør rede for definitionen at Tlk og for et simpelt eksperiment til måling af dens størrelse.

Case Study: HEMISFÆR PYRANOMETER
Her er en beskrivelse af et instrument, udviklet til projektet, der kan måle i kardinalretningerne (N, S, Ø, V) samt på en vandret flade samtidig. Dokumentationen sammenholde klardagsmålinger med instrumentet med Radiansmodel beregninger for Silkeborg (56,1 N).

Case Study: FV ANLÆG, RIGA
Radiansmodellen er anvendt på en Case Study: et fotovoltaisk fyranlæg i Riga, Latvia. Virkningen af blandt andet ekstra reflektion fra snedække i vintermånederne undersøges.


Øverst på denne side ...

SolData hjemmeside...